Tendintele in machiaj sezonul de toamna-iarna 2006/2007

Cand e vorba de machiajul si frumusetea acestei toamne, doua cuvintele reusesc sa le sumarizeze: simplu si rafinat. Chiar daca tendintele vestimentare si cromatice sunt pline de farmec si culori intense, curentele in machiaj sunt lipsite de pretentii si fara excese. Parul are onduleuri naturale si este coafat simplu, nu mai este extrfem de aranjat si plin de produse de styling ca in sezoanele trecute. Machiajul este si el mult mai redus, iar culorile le oglindesc pe cele ale hainelor. Buzele foarte lucioase si-au mai pierdut din stralucire, iar accentul este mai mult pe ochi. Intr-un cuvant: machiajul este sofisticat, matur, simplu.

de Irina Markovits, consultant de stil Image Matters

Iata care sunt trasaturile principale ale machiajului pentru toamna 2006

Sprancene arcuite natural: nu mai sunt subtiri si pensate sever, ci urmeaza tendinta catre natural si rafinat a sezonului.

Ten mat: ideea machiajului este sa diminueze stralucirea pielii, suficient cat infatisarea sa fie mai curand rafinata decat copilareasca. Machiajul stralucitor va fi rezervat doar zilelor de vara.

Gene nu foarte incarcate: va trebui sa renunti la mascara care iti incarca genele. Cauta mai curand un rimel care sa sublinieze ceea ce ti-a dat mama-natura. Un strat de mascara negru sau maro foarte inchis este tot ce ai nevoie. Evita orice fel de excese, nu uita ca machiajul este simplu si elegant.

Buze rosii: asa cum s-a vazut pe podiumuri, un ruj rosu ciresiu se potriveste mai tuturor. In schimb, renunta la rujurile in nuante intense de roz.

Lasa pistruii la vedere: nu mai este cazul sa ii acoperi cu un strat gros de fond de ten si pudra. Daca simti nevoia sa iti uniformizezi tenul, aplica un strat fin de crema hidratanta colorata (tinted moisturiser)

Obraji rosii satinati: cauta farduri de obraz pudra sau crema in nuante inchise de rosu sau roz. Pana vara urmatoare, lasa in trusa de machiaj fardul de obraz portocaliu-piersica mat.

Oja de unghii de culoarea ciocolatei: unghiile vor fi puternic colorate in aceasta toamna, iar cele mai cautate nuante sunt cele de maro ciocolatiu si visiniu inchis.