Tendinte in machiajul si coafurile toamnei 2007

imagine

Ce ne rezerva tendintele in machiaj pentru toamna/ iarna 2007?

de Irina Markovits, consultant de stil Image Matters

Pete de culoare (vazute pe podium la Manish Arora, Jonathan Saunders si Comme des Garcons)

Serile de vara se vor termina in curand, dar putem sa ne bucuram in continuare de culoare prin machiaj.  Obisnuitul machiaj neutre, monocromatic a fost inlocuit de un curcubeu de culori – de la ochi pictati in verde smarald si turcoaz, pana la buze colorate cu roz ciclam.  Secretul acestui machiaj sta intr-un ten impecabil si respectarea regulii «ori, ori» - adica, accentuarea fie a ochilor, fie a buzelor, niciodata ambele.

Sprancene bine definite (vazute pe podium la Dior, Chanel si Valentino)

De cand cu «Frida » si sprancenele Salmei Hayek, acestea au revenit in tendinte.  Bine desenate, de grosime medie, ingrijite, sprancenele sunt acum mai dramatice ca oricand – se inspira partial din cele severe din anii ’80, alteori semanand unor trasaturi pictate din tablouri elisabetane.

Nud caramel (vazut pe podium la Stella McCartney si Blumarine)

Majoritatea manechinelor par sa fie binecuvantate cu gene aproape perfecte, dar nici ele nu arata intotdeauna ca scoase din cute.  Nu, tenurile impecabile care au fost vazute in spectacolele de moda se datoreaza mai curand talentelor de make-up artist si mainilor lor indemanatice. In acest sezon, pielea trebuie sa fie alba, laptoasa, usor transparenta sau, din contra, usor bronzata si stralucitoare, de culoarea piersicilor abia atinse de soare, sugerand sanatate.

Pieptanaturi din alte epoci (vazut pe podium la Bill Blass si Gucci)

Coafurile, la fel ca si unele tenditne vestimentare, se inspira din trecut – facand referinta la cocurile cuminti, a la anii ’60 si la buclele hollywoodiene ale Veronicai Lake. La Roberto Cavalli, acest look a fost in prim plan – cu parul stralucind de fixativ si buzele pictate intr-un rosu zmeuriu.