Tendinte cromatice pentru toamna 2007

imagine

Nuantele neutre, traditionale, pe care ne asteptam sa le vedem in fiecare toamna sunt inlocuite de culori profunde, nuantate, care ne vor oferi mai multe ocazii pentru a ne exprima creativitatea prin combinatii cromatice neasteptate si interesante.

de Irina Markovits, consultant de stil Image Matters

Oranjul inchis si galbenul exotic infrumuseteaza orice garderoba. Purpuriul, expresia ultima a creativitatii, conmbina nuanta rubinie a vinului cu cea violeta a apusului de soare –in acest fel, largind gama de culori a movului.  Violetul cardinal da o noua dimensiune griului, facand din aceasta nuanta neutra autumnala o culoare foarte trendy.

Un maroniu inchis, apropiat de cel al unui espresso, adauga o nota de contrast paletei cromatice de toamna si ne pune la dispozitie o alternativa sofisticata fata de obisnuitul negru sau gri antracit. Somptuosul roz cenusa-de-trandafir este nu doar completarea perfecta a oricarei culori autumnale, dar se si potriveste tuturor carnatiilor.

Griul este varianta contemporana a bleumarinului in moda. In plus, este un inlocuitor fantastic pentru khaki - e o nuanta sofisticata, eleganta, neutra, pe care o poti invseli cu tuse  de alb, argintiu, rosu, roz, galben canar sau violet.

Verdele se inspira din nuantele naturii si apare intr-o infinitate de nuante – de la o directie laptoasa, cenusie, pana la cea intensa si profunda asemanatoare foliajului padurilor de munte sau cea galbuie, care imita culoarea muschiului.

Ocrul ars inlocuieste portocaliul aprins al verii, iar sofisticatul albastru petrol continua trendul turcoazului adaugandu-i mai multa intensitate si profunzime.

Ce alte culori vei purta in toamna 2007?

Culori intense: magenta, albastru Klein, rosu, verde anason, turcoaz, verde mar, galben lamaie, violet, portocaliu.

Griuri: deschise ca cerul de octombrie, sumbre si sofisticate, griuri Trianon, monocrome, usor albastrii, mate sau cu o lejera stralucire, gri antracit si chiar ciment

Verde: smarald, absint, fistic, vernil, muschi de padure

Violet cardinal: purpuriu, mov, begonii, gentiana, ametist, violete de parma, liliachiu, pruna

Rapsodie in albastru: imperial, electric Klein, safir, indigo asiatic, laguna sau turcoaz, navy

Roz si acadele: fuchsia intens, roz bombon, bujori sau cenusa de trandafir, roz mat sau roz satinat, petunie sau azalee

Vitamine si citrice: portocaliu intens, morcov, dovlecel, vermillon

Straluciri metalizate: metalul pretios, aur argint sau platina

Ce spun specialistii:

“Designerii s-au inspirat dintr-o varietate de surse, dar un lucru pe care il au in comun in acest sezon este paleta cromatica bogata, complexa, care stimuleaza creativitatea", spune Leatrice Eiseman, directoarea Pantone Color Institute®. "Culorile nuantate, cu subtonuri discrete, imbogatesc neutrele deja prezenta si permit crearea unor extraordinare combinatii cromatice.  Combinarea unor articole vestimentare de designer cu haine obisnuite a devenit un lucru normal, iar culoarea adauga o dimensiune importanta pentru exprimarea unui stil personal."

Sursa: institutul Pantone