Cum alegi buchetul de mireasa perfect

imagine

In ziua nuntii, buchetul de mireasa va fi unul dintre cele mai fotografiate si privite accesorii. In articolul de mai jos te sfatuiesc cum sa descoperi ce tip de buchet ti se potriveste, cum sa il asortezi cu rochia de mireasa si cu tema zilei nuntii.

Fiecare femeie este diferita si de aceea are nevoie de recomandari individualizate si personalizate pentru a sti cum sa se imbrace. Asa ca, inainte de a decide culoare, forma si tipul buchetului de mireasa trebuie sa stii care este tipul tau de silueta - pentru ca silueta sa iti fie pusa in valoare atat de catre croiala rochiei, cat si de forma buchetului.

Scopul final al asortarii si combinarii hainelor si accesoriilor este de a crea armonie si echilibru cu infatisarea ta. De aceea, buchetul pe care il vei alege ar trebui sa se armonizeze cu tinuta ta si, de asemenea sa o infrumuseteze si evidentieze. Nu ar trebui sa fie un detaliu coplesitor, deplasat din context, cu proportii gresite sau greu de purtat.

In cazul siluetelor feminine, conformatia de clepsidra este considerata ideala deoarece intruneste proportiile ideale intre talie, umeri si solduri, iar soldurile au aceeasi latime cu umerii. Toate celelalte siluete vor trebui, prin rochiile si buchetele alese, sa creeze iluzia unei siluete mai bine proportionate si mai bine echilibrate.

1. Tipurile de siluete

In momentul in care stii ce fel de silueta ai, vei stii si care sunt croielile si liniile rochiilor de mireasa care te avantajeaza. (Pe langa silueta, la alegerea finala va trebui sa tii cont si de proportiile corpului tau, croiala si lungimea manecilor, tipul si adancimea decolteului, lungimea voalului, culoarea rochiei, grosimea si textura materialului, stilul propriu-zis al rochiei!)

2. Rochiile de mireasa

Exista nenumarate stiluri din care poti alege, dar nu uita ca linia si croiala rochiei tale de mireasa vor fi dictate de tipul siluetei tale – ceea ce inseamna, totusi, ca optiunile tale NU sunt nelimitate. Din nou, este vorba de proportii si iluzii, astfel incat sa iti subliniezi punctele forte ale infatisarii si sa le camuflezi pe cele mai putin bune.

3. Buchetele de flori

Cand iti alegi buchetul de flori, trebuie sa urmezi aceleasi principii ca in cazul alegerii rochiei, voalului si culorii acesteia. Pentru ca intr-adevar sa te infrumuseteze si sa ti se potriveasca, trebuie sa iti urmeze linia corpului, sa fie proportionale cu silueta si dimensiunile tale, sa se armonizeze cu coloritul tau natural (sa se asorteze cu nuanta de alb a rochiei si sa se potriveasca temei si stilului nuntii).

Denumirile buchetelor: cascada; nosegay; pageant/ lacrima; glob/ rotund; spray

Silueta si forma buchetului

Clepsidra

Daca te incadrezi in aceasta silueta si esti supla, poti alege oricare dintre buchete, atata timp cat este conform cu proportiile siluetei tale si se potriveste liniei si stilului rochiei alese. Daca esti ceva mai plinuta evita buchetele mici de flori

Triunghi/ Para

Din cauza ca ai soldurile mai late sau mai pline decat partea de sus a corpului, va trebui sa eviti buchetele de forma triunghiulara si pe cele tip lacrima, purtate pe brat pentru ca atrag atentia asupra zonei soldurilor.

Triunghi inversat

Umerii tai sunt lati sau ai sanii foarte mari, ambele trasaturi dominand impresia fizica. Evita buchetele mici si buchetele lungi, in forme drepte.

Silueta dreapta/ Dreptunghi

Talia ta nu este bine definita, dar umerii si soldurile nu sunt foarte late. Evita uchetele mici sau pe cele lungi cu forme drepte. Daca esti foarte supla, cu o silueta aproape baieteasca, evita buchetele groase, mari, voluminoase si pe cele lungi cu forme drepte.

Silueta ovala/ mar si silueta diamant

Circumferinta ta maxima este in zona taliei si abdomenului. De aceea, evita buchetele rotunde si pe cele mici. De asemenea, cauta sa eviti purtarea buchetelor in dreptul abdomenului – cauta un buchet alungit, pe care sa il porti fie pe brat, fie cazut in cascada peste partea din fata a rochiei, distragand astfel atentia din zona cu probleme.

Sfaturi generale

 

  • Buchetele mici si rotunde sunt usor de purtat, dar trebuie sa fie proportionale cu inaltimea miresei si cu croiala si lungimea rochiei
  • Rochiile voluminoase au nevoie de buchete mai mari si mai dense. Dar chiar si aici, trebuie tinut cont de stilul si croiala rochiei
  • Buchetele tip cascada au nevoie de «inaltime», de aceea nu sunt potrivite mireselor mici de statura
  • Buchetele tip lacrima/ pageant (buchete mai lungi, legate, cu tulpinile florilor vizibile si purtate pe brat, lateral) nu sunt cea mai buna optiune pentru miresele cu brate lungi sau groase, sau pentru cele cu umeri lati
  • Rochiile mai scurte si rochiile drepte sunt puse in valoare de buchete mai micute sau de o singura floare
  • Buchetul trebuie sa reflecte tema si stilul nuntii, dar daca rochia ta este foarte simpla nu-ti fie teama sa alegi flori in culori puternice sau un buchet extravagant
  • Buchetul de mireasa trebuie sa fie mai spectaculos si mai mare decat cele purtate de domnisoarele de onoare. Acestea nu fac decat sa il scoata pe al tau in evidenta, subliniindu-i culoarea, forma si stilul.

Pentru a afla ce tip de silueta te reprezinta, care sunt croielile si nuantele rochiilor de mireasa care te avantajeaza, ia legatura cu Irina Markovits la office@imagematters.ro pentru o sesiune speciala de stil pentru mirese.